MKDNews.com

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ го одложи митингот во Скопје поради слабата посетеност(видео)

јули 25
15:53 2012

aleksandar nikolovskiМедиумите информираа дека митинзите на СДСМ се катастрофално посетени.

СДСМ колку и лажно да демонстрира некаква посветеност, целата јавност гледа дека тоа не е случај, односно нивните митинзи се малку поддржани од страна на граѓаните изјави Александар Николовски од ВМРО-ДПМНЕ.

 Слабата посетеност е основната причина поради која СДСМ по втор пат го одложува големиот и помпезно најавуван митинг во Скопје. Прво брифираа дека ќе се одржи митинг во мај, по самитот во Чикаго.

Потоа истиот митинг најавуван уште од мај требаше да се одржи на 2-ри септмври. Сега тие го одлагаат по втор пат за 28 Октомври. Тоа доказ дека тие намаат адекватни за градоначалници за општините во Скопје и Градот Скопје.

Тие затоа го одложуваат митингот. ВМРО-ДПМНЕ им заблагодарува граѓаните за досегашната поддршка и ние и понатака нема да ги изнвериме рече Николовски.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment