MKDNews.com

Ознака "Пресвета"

Денеска е Успение на Пресвета Богородица – За многу години!

  Денеска е Успение на Пресвета Богородица – За многу години!

Господ, Којшто на Синај заповеда со петтата заповед: „Почитувај го таткото свој и мајката своја“, со Својот пример покажа како

0 коментари Прочитај повеќе ...

Повторно солзи на иконата на Пресвета Богородица во Трубаревo

  Повторно солзи на иконата на Пресвета Богородица во Трубаревo

Вчера утро по завршување на неделната литургија, верниците забележале мироточење на иконата. Веднаш го известиле попот и надлежните од МПЦ-ОА.

0 коментари Прочитај повеќе ...

По повод празникот „Успение на Пресвета Богородица“во Скребатно традицонално се одржува голем црковно-народен собир

  По повод празникот „Успение на Пресвета Богородица“во Скребатно традицонално се одржува голем црковно-народен собир

По повод празникот кај црквата посветена на Богородица во излетничкото место Скребатно во близина на Охрид традицонално се одржува голем

0 коментари Прочитај повеќе ...

Честитка од Димитриев по повод христијански празник Успение на Пресвета Богородица

  Честитка од Димитриев по повод христијански празник Успение на Пресвета Богородица

По повод големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица денеска премиерот Емил Димитриев упати честитка до Архиепископ Охридски и Македонски,

0 коментари Прочитај повеќе ...

Честитка од претседателот Иванов по повод Успение на Пресвета Богородица

  Честитка од претседателот Иванов по повод Успение на Пресвета Богородица

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, по повод големиот христијански празник Успение на Пресвета Богородица, упати честитка до поглаварот на

0 коментари Прочитај повеќе ...