MKDNews.com

Здравје

Седум начини како да се грижите за вашите бубрези

    Седум начини како да се грижите за вашите бубрези

Болестите на бубрезите се многу подмолни, во почетокот се јавуваат „тивко“ без никакви симптоми, ги уништуваат бубрезите, за подоцна кога болеста ќе напредне да се покажат во вистинско светло и

0 коментари Прочитај повеќе ...

Наместо пластичен хирург, млеко и јаболка маска за цврсти гради

    Наместо пластичен хирург, млеко и јаболка маска за цврсти гради

Редовната хидратација на кожата е многу важна, а рутината за нега на кожата треба да ја надополните и со маски кои ќе ја потхрануваат кожата на градите и ќе ја

0 коментари Прочитај повеќе ...

Црешите намалуваат болка, висок притисок и лекуваат артритис

    Црешите намалуваат болка, висок притисок и лекуваат артритис

Ако имате болка од артритис обидете се да јадете цреши наместо да земате апчиња за болки. Благодарение на високото ниво на растителни влакна, го подобруваат дигестивниот систем и го намалуваат

0 коментари Прочитај повеќе ...

Лукот помага во регулацијата на нивото на холестерол

    Лукот помага во регулацијата на нивото на холестерол

Лукот содржи околу 200 активни состојки, во концентрирана форма, и дека најмногу ги има во луковицата, но во исхраната се користат и цветот, стеблото и листовите. Лукот има антибактериско дејство врз различни

0 коментари Прочитај повеќе ...

Нема да верувате колку корист можат да ви донесат само 50 гр кикирики дневно

    Нема да верувате колку корист можат да ви донесат само 50 гр кикирики дневно

Кикириките имаат одличен вкус, а богати се со масти, протеини и други здрави хранливи состојки. Предностите на кикириките се различни, па секако треба да ги додадете на листата секојдневни намирници.

0 коментари Прочитај повеќе ...

Мажите потешко поднесуваат настинка

    Мажите потешко поднесуваат настинка

Често се шегуваме со мажите дека се однесуваат како бебиња дури и при основна настинка. Ние ги обвинуваме за однесувањето како да е крај на светот. Без разлика дали нивните

0 коментари Прочитај повеќе ...

Барај Вести

Барај Вести

Барај Вести

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com