MKDNews.com

Живот и Стил

Њујорк забрани реклами за алкохол по зградите и автобусите

    Њујорк забрани реклами за алкохол по зградите и автобусите

Американскиот град Њујорк забрани рекламирање алкохол на зградите кои се во сопственост на градот, а причина за тоа е дека „претераното конзумирање алкохол претставува опасност по здравјето“. Забраната, која веднаш

0 коментари Прочитај повеќе ...

Утре е Велики Четврток,рано се вапцаат јајца!

    Утре е Велики Четврток,рано се вапцаат јајца!

Утре е Велики Четврток, денот кога рано изутрина, пред да изгрее сонцето се вапцаат првите три јајца, во црвена боја која е симбол на големиот христијански празник Велигден. Се верува

0 коментари Прочитај повеќе ...

Просечниот животен век во светот се зголеми за 5,5 години

    Просечниот животен век во светот се зголеми за 5,5 години

Просечниот животен век помеѓу 2000 и 2016 година се зголемил за 5,5 години, поточно од 66,5 години се зголемил на 72. Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека просечниот животен век

0 коментари Прочитај повеќе ...

Расцвета црната роза, која во светот расте само во Халфети, Шанлиурфа

    Расцвета црната роза, која во светот расте само во Халфети, Шанлиурфа

Со доаѓањето на пролетта разцвета црната роза, која има уникатен изглед и мирис и која во светот расте само во областа Халфети, во градот Шанлиурфа, пренесува Anadolu Agency (AA). Црната

0 коментари Прочитај повеќе ...

Човек живее од сметот на сопственикот на Фејсбук

    Човек живее од сметот на сопственикот на Фејсбук

За некого отпад за другите  богатство – е познатата поговорка , со која точно се опишува животот на Џејк Орта , кој живее пребарувајќи го контејнерот на куќата на сопственикот

0 коментари Прочитај повеќе ...

Исмаил без една рака победи на регионалното првенство за пливање

    Исмаил без една рака победи на регионалното првенство за пливање

Во Задар, Хрватска, се одржа регионално првенство за пливање на отворено за лицата со инвалидност. Исмаил Зилфиќ, дете кое има осум години и кое и покрај тоа што нема една

0 коментари Прочитај повеќе ...