MKDNews.com

Забава

Фотографии на Охридското астрономско друштво од метеорскиот дожд над Галичица

    Фотографии на Охридското астрономско друштво од метеорскиот дожд над Галичица

Членовите на Охридското астрономско друштво, изминатиот викенд од планината Галичица го набљудуваа метеорскиот дожд, таканаречен Персеиди, кој оваа година поради силната светлина од полната месечина беше помалку воочлив, однсно јасно се гледаа

Comments Прочитај повеќе ...

Жена и љубовница го претепале неверниот маж на сред улица (видео)

    Жена и љубовница го претепале неверниот маж на сред улица (видео)

Во Кина се појави видео во кое главните улоги ги имаат жена, маж и неговата љубовница. Класична приказна, но со малку поинаков крај од очекуваниот. Овој пат жената не ја

Comments Прочитај повеќе ...

Колку поголеми гради, толку поголем попуст во ресторан

    Колку поголеми гради, толку поголем попуст во ресторан

Ресторанот „Тренди Шримп“ во кинеската провинција Џецанг на своите гостинки им понуди попуст на храната, кој зависи од бројот на

Comments Прочитај повеќе ...

Норвешката државна телевизија ќе емитува часови по секс

    Норвешката државна телевизија ќе емитува часови по секс

Норвешката национална радио телевизиска компнија НРК до крајот на годината ќе почне да емитува емисија во која ќе бидат прикажувани

Comments Прочитај повеќе ...

Новиот филм за агентот Џејмс Бонд ќе се снима и во Хрватска

    Новиот филм за агентот Џејмс Бонд ќе се снима и во Хрватска

Новото продолжение на филмот за најпознатиот агент, Џејмс Бонд ќе почне да се снима кон крајот на годинава во Хрватска.

Comments Прочитај повеќе ...

Судски спор околу авторски права на мајмун

    Судски спор околу авторски права на мајмун

Американскиот фотограф, Дејвид Слејтер пред шест години отпатувал во Индонезија, каде за неколку дена направил серија фотографии со мајмуните макаки.

Comments Прочитај повеќе ...