MKDNews.com

Македонија

Средба Бан Ки-мун-Иванов

Бан Ки-мун по средбата со претседателот Ѓорѓе Иванов одржана утрово во вилата „Билјана“ Охрид, изрази подготвеност да помогне за надминување на спорот со името. По завршување на мојата посета на Македонија, мојот личен претставник Метју Нимиц ќе отпатува во Грција и ќе ги иформира грчките власти за разговорите кои ги

0 коментари Прочитај повеќе ...

Средба Бан Ки-мун-Иванов

Бан Ки-мун по средбата со претседателот Ѓорѓе Иванов одржана утрово во вилата „Билјана“ Охрид, изрази подготвеност да помогне за надминување на спорот со името. По завршување на мојата посета на Македонија, мојот личен претставник Метју Нимиц ќе отпатува во Грција и ќе ги иформира грчките власти за разговорите кои ги

0 коментари Прочитај повеќе ...

Писмо од Анонимна лекарка: Има неправилности со Конкурсот за вработување на доктори ширум земјава.

До редакцијата на MKDNEWS.COM пристигна писмо потпишано од „Анонимна лекарка“, каде се критикува здравството поради неправилности кои се случуваат со Конкурсот за вработување на доктори. Анонимна лекарка нииспрати и списоци кои ви ги претставуваме во целост, Во продолжение писмото ви го претставуваме во целост:

0 коментари Прочитај повеќе ...

Писмо од Анонимна лекарка: Има неправилности со Конкурсот за вработување на доктори ширум земјава.

До редакцијата на MKDNEWS.COM пристигна писмо потпишано од „Анонимна лекарка“, каде се критикува здравството поради неправилности кои се случуваат со Конкурсот за вработување на доктори. Анонимна лекарка нииспрати и списоци кои ви ги претставуваме во целост, Во продолжение писмото ви го претставуваме во целост:

0 коментари Прочитај повеќе ...

Иванов: Македонија е подготвена за решение, но без навлегување во други прашања

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов попладнево во Охрид на средба со посредникот на ОН во спорот за името Метју Нимиц ја потврди македонската државна позиција и силна посветеност за изнаоѓање заеднички прифатливо решение за разликата околу името, во рамки на воспоставениот формат, под покровителство на Обединетите нации, јави МИА.

0 коментари Прочитај повеќе ...

Иванов: Македонија е подготвена за решение, но без навлегување во други прашања

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов попладнево во Охрид на средба со посредникот на ОН во спорот за името Метју Нимиц ја потврди македонската државна позиција и силна посветеност за изнаоѓање заеднички прифатливо решение за разликата околу името, во рамки на воспоставениот формат, под покровителство на Обединетите нации, јави МИА.

0 коментари Прочитај повеќе ...