MKDNews.com

Наука/Технологија

Успешно полетување на првиот соларен авион (видео)

Експерименталниот авион со име „Солар Импулс“, кој се напојува и движи само од сончева енегија, утрово успешно го заврши својот

0 коментари Прочитај повеќе ...

Би ви биле корисни овие направи за вашиот дом? (фото)

Во денешно време се е поголема веројатност да ги заборавите клучеви од дома но не и вашиот телефон. Но со

0 коментари Прочитај повеќе ...

Што ќе се случи со нашите профили на Фејсбук кога ќе умреме?

Ние сме првата генерација на луѓе кои имаат онлајн идентитети, така што кога некој умира, неопходно е да се развие

0 коментари Прочитај повеќе ...

15 годишно девојче направи ламба која се полни на допир (видео)

Ен Макосински, 15-годишно девојче од Викторија, Бритиш Колумбија во Канада направи изум на ламба што работи на телесна топлина. Според

0 коментари Прочитај повеќе ...

Фејсбук воведе фото во коментарите

Фејсбук е во процес да воведе една нова опција, која на корисниците на оваа друштвена мрежа многу ќе им се

0 коментари Прочитај повеќе ...

НАСА лансирала телескоп за набљудување на Сонцето (видео)

НАСА во орбитата го лансирала малиот телескоп ИРИС за да утврди на кој начин Сонцето ја загрева својата атмосфера на

0 коментари Прочитај повеќе ...