MKDNews.com

Наука/Технологија

Кинеските научници клонирале генетски модификувани мајмуни

  Кинеските научници клонирале генетски модификувани мајмуни

Кинеските научници клонираа генетски модификувани мајмуни од видот макаки , поради натамошни истражувања на пореметувањата на сонот , депресијата и

0 коментари Прочитај повеќе ...

„Гугл“ ќе развива центар за вештачка интелигенција во Берлин

  „Гугл“ ќе развива центар за вештачка интелигенција во Берлин

„Гугл“ ја отвори својата нова централа во Берлин, каде подоцна планира да развие центар за вештачка интелигенција. Според германските медиуми,

0 коментари Прочитај повеќе ...

Фејсбук и Твитер можат да предвидат што мисли и прави човекот, дури и без профил

  Фејсбук и Твитер можат да предвидат што мисли и прави човекот, дури и без профил

Фејсбук и Твитер можат да предвидат што еден човек мисли, чувствува, каде оди и што прави, дури и ако тој

0 коментари Прочитај повеќе ...

Руски научници предупредуваат на опасноста од судар на Земјата со астероид

  Руски научници предупредуваат на опасноста од судар на Земјата со астероид

Астероидот Апофис (Apophis) би можел да падне на Земјата во 2068 година, а 2029 година ќе помине покрај Земјата на

0 коментари Прочитај повеќе ...

Викендов целосно затемнување на месечината и феномен на ,, Супер Месечина“

  Викендов целосно затемнување на месечината и феномен на ,, Супер Месечина“

– Американскиот астрофизичар Патрик Хартиган изјави дека тоа ќе биде интересно бидејќи ќе се случи и Супер Месечина и целосно

0 коментари Прочитај повеќе ...

Во Канада фатени мистериозни сигнали од космосот

  Во Канада фатени мистериозни сигнали од космосот

Астрономите го објавиле истражувањето за таинствените сигнали кои стигнуваат од далечните галаксии, сигнали кој ги примил телескоп во Канада. Потеклото

0 коментари Прочитај повеќе ...