MKDNews.com

Наука/Технологија

Apple претстави нова уникатна карактеристика во iPhone 7 (ВИДЕО)

  Apple претстави нова уникатна карактеристика во iPhone 7 (ВИДЕО)

Apple продолжува со својата рекламна кампања на iPhone 7, претставувајќи ново видео под името „Архива“, во кое главно внимание се

Comments Прочитај повеќе ...

„Мерцедес“ го креираше автобусот на иднината

  „Мерцедес“ го креираше автобусот на иднината

Патувањето беше импресивно, без возач, а на патот имаше семафори, пешачки премини, патни станици, тунели… Автобусот изобилува со модерни технологии,

Comments Прочитај повеќе ...

НАСА снимила огромна црна дупка на Сонцето

  НАСА снимила огромна црна дупка на Сонцето

Ултравиолетовата слика на Сонцето направена од опсерваторијата на НАСА „Солар динамикс“ прикажува огромна „Црна дупка“ на неговата површина. Но, според

Comments Прочитај повеќе ...

Паметен автобус!!

  Паметен автобус!!

Од Кина стигнува ново чудо, „паметен“ автобус, кој всушност е комбинација на трамвај и автобус. Новиот автобус се движи со

Comments Прочитај повеќе ...

Важно откритие за црните дупки: Општата теорија за релативност на Ајнштајн

  Важно откритие за црните дупки: Општата теорија за релативност на Ајнштајн

Кога вселенскиот материја премногу ќе и се доближи на црната дупка, во хоризонталниот настан е проголтан и исчезнува од видливото

Comments Прочитај повеќе ...

Viber на десктоп овозможи гледање на YouTube видеа директно од апликацијата

  Viber на десктоп овозможи гледање на YouTube видеа директно од апликацијата

Доколку сте активен корисник на Viber, сигурно ја имате инсталирано и десктоп верзијата од оваа апликација, за полесно пишување на

Comments Прочитај повеќе ...