MKDNews.com

Ковид -19 не ги напаѓа пушачите

Ковид -19 не ги напаѓа пушачите
јуни 07
13:44 2020

Пушачите имаат помала веројатност дека ќе бидат позитивни на тестот на корона вирусот, покажале истражувањата, кои нудат уште повеќе докази дека ова, без сомнение, лоша навика, може да штити од Ковид-19.

Откако почна пандемијата на корона вирусот истражувачите забележале необична ниска стапка на пушачи заразени од Ковид-19, а особено биле ретки меѓу тешко заболените.

Се верува дека токму истражувачите од Изрел, поточно од компанијата Clalit Health Services први откриле дека возрасните луѓе, кои пушат ќе имаат помала веројатност да се заразат. Тие истражувале податоци од три милиони луѓе, вклучувајки и 115.000 негативно тестирани на вирусот, и ја откриле необичната заштита од пушењето.

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар