MKDNews.com

Борисов : Со чувство на национална гордост, се поклонуваме на делото на светите браќа Кирил и Методиј

мај 24
18:39 2020

Со чувство на национална гордост, се поклонуваме на делото на светите браќа Кирил и Методиј, благодарение на кое денес слободно се изразуваме на нашиот мајчин јазик и го сочувавме нашиот духовен идентитет како народ и земја.

о чувство на национална гордост, се поклонуваме на делото на светите браќа Кирил и Методиј, благодарение на кое денес слободно се изразуваме на нашиот мајчин јазик и го сочувавме нашиот духовен идентитет како народ и земја.

Со длабока почит и благодарност, им се обраќам на сите оние кои, како достојни следбеници, продолжуваат да работат во сегашноста посветено на развојот на просветлувањето и културата во Бугарија.

Топло им честитам на бугарските наставници и им посакувам да бидат здрави и да се гордеат со успесите на своите ученици. Бидете сигурни дека образованието и поддршката за наставниците како гаранција за просперитетот на државата. Затоа што само за способната и познаваната личност нема премногу далеку. Среќен празник!, напиша Борисов.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment