MKDNews.com

Владата го укинува законот за зелените пазари

Владата го укинува законот за зелените пазари
декември 10
21:00 2019

На денешната седница Владата го усвои предлог-законот за престанување на важноста на Законот за трговија на зелени пазари.

Mинистер за економија Крешник Бектеши

Потребата за донесување на овој закон со кој престанува да важи Законот за трговија на зелените пазари е предизвикана од неисполнувањето на очекувањата утврдени во одредбите на Законот за трговија на зелените пазари кои предизвикаа социјални, даночни и фискални последици за трговците на зелените пазари.

Како резултат на реакциите од страна на граѓаните што на пазарите вршат трговија на мало, Владата донесе нов закон за да престане со важност Законот за трговија на зелени пазари.

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар