Нова провокација од Бугарија: Јазикот во Македонија е регионална форма на бугарскиот јазик!

Неколку месечните превирања на релација Скопје-Софија, од политичко се преселија и на научно ниво. Македонскиот јазик не постои, зашто е писмено-регионален стандард на бугарскиот, се вели во реакцијата на Бугарската … Продолжи со читање Нова провокација од Бугарија: Јазикот во Македонија е регионална форма на бугарскиот јазик!