Вработените во зоолошката градина снимиле неколку нејзини фотографии за да го овековечат моментот. Но, еден детал на фотографиите ги запрепастило вработените.

Имено таа на прстите имала дел од кожа која била без пигменти со што неверојатно колку многу потсетувале дланките на  човечки раце. Од зоолошката градина посочуваат дека не само што Анакината кожа била единствена, туку и нејзиниот карактер.