MKDNews.com

Точно е дека џамијата е дивоградба, но доаѓаат избори, ќе ја решаваме по 5 мај

Точно е дека џамијата е дивоградба, но доаѓаат избори, ќе ја решаваме по 5 мај
ноември 29
08:51 2019

Џамијата во Охрид, која се градеше неколку години и покрај укажувањата дека ги нема сите потребни дозволи и оти практично е дивоградба…

Таа наоѓа во централното градско подрачје и нема дозвола за градба, а згора на тоа е споменик на културата. Премиерот во заминување Зоран Заев признава дека таа ги нема потребните документи, но оти нема да се преземаат никакви мерки бидејќи периодот пред избори го нарече сензитивен.

Точно е дека постои конзерваторско решение за конзервација и реставрација, како што е точно дека нема одобрение за градба.Одлучивме, сезнитивен период е, доаѓаат избори, Охрид е пример за и меѓурелигиското разбирање. Одлучивме после 5 мај да седнеме и да изнајдеме решение. Законите треба да се почитуваат, објасни премиерот во заминување.

 

 

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар