Мило ми е што Европскиот дух на земјата не е скршен. Заедно , ние ќе ги надминеме сите потешкотии и ќе продолжиме кон пристапни преговори , напиша Сасоли на неговиот Твитер по прес конференцијата со премиерот Зоран Заев.

David Sassoli

@EP_President

Excellent meeting with the PM of North Macedonia @Zoran_Zaev today in Skopje. I am glad that the European spirit in his country is unbroken. Together, we will overcome any hurdle and move on towards accession talks.

View image on Twitter