Втора значајна промена во животот на популарната Рири е и  фактот што музичката кариера ја стави на страна, а во прв план  сега и сопствената линија на козметика и облека.

Интересно е и да се спомене дека поп ѕвездата од козметиката и дизајнирањето облека заработила тројно повеќе отколку од музиката.

.

Бидејќи редовно е на мета на критичарите поради вишокот на килограми Ријана на социјалните мрежи објави видео на кое може да се види нејзиното тело без фотошоп.