MKDNews.com

Забрана за капење кај Дубровник поради фекалии во морето!!

Забрана за капење кај Дубровник поради фекалии во морето!!
август 28
22:08 2019

Дубровничко- неретванската жупанија соопшти дека жупанскиот Завод за јавно здравство вчера земал примерок од водата во морето кај плажата Долни Чел и дека резултатите од анализата покажале дека не се исполнети условите за Употреба на водата во морето за капење, пренесе Хина.

-Поради загадување на морето со фекалии не се препорачува капење до следното известување, наведе Дубровничко- неретванската жупанија.

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар