Повеќе пожарникари со четири возила се обидуваат да го локализираат пожарот, чие гаснење го отежнува ветерот. Жителите на Волково и околните населени места се жалат на густиот чад и смрдеа, кој се шири во воздухот.

Од скопската противпожарна бригада уверуваат дека нема опасност по околните објекти. Тие за гаснењето на огнената стихија повикале помош во дотур на вода од Јавното Претпријатие Комунална хигиена.