Познатиот македонски актер Рубенс Муратовски разочаран од последните случувања околу промена на Уставот и името на државата на својот Твитер имаше трогателна објава. Имено тој вели дека му е срам што е дел и живее со генерацијата која симболично ја yбивa Македонија.

„Срам ми е што живеам со генерација која ја yби Македонија“, пишува актерот Муратовски на Твитер.

Rubens Muratovski@Rub_Mur

Срам ми е што живеам со генерацијата која ја уби Македонија.