Вендела има шведско – бразилско потекло , има 23 години , а се решила да ја избричи главата , зашто не сакала да изгледа како другите девојки.

,,Јас сум онаа ќелава девојка. Така ме нарекуваат на улица . Но , тоа мене не ме загрижува. “ , вели манекенката која порано била опседната со косата.

Вели дека луѓето поради избричената глава мислат дека е насилна или агресивна. Вандела вели за себе дека е мирна девојка и срамежлива.