Барајќи лек против остеопороза научниците откриле лек што покажал исклучително добри резултати против келавоста.

Професрот Нејтан Хоукшоу од Универзитетот во Манчестер вели дека овој лек ќе им го смени животот на луѓето.

Во тек е експерименталната фаза врз 40 луѓе , каде  се покажани исклучителни резултати.

Засилениот раст на косата е спореден ефект на еден друг лек , циклоспорин А , кој се користи при третман на автоимуни болести.

Докторот Хокшоу вели дека на ред е уште клиничко испитување на лекот .