Сузел Менинтош изјавила дека нејзиното лице било распарчено откако ја нападнало кучето кое било од расата стафорд.

 The model says she has been targeted by online trolls

Откако поминала неколку недели во болница, и неколку пластични операции, Сузел сеуште не може да разговара нормално бидејќи и се оштетени неколку мускули на лицето.

„Со кучето си играв преку ден, но кога падна ноќ пријателот го стави кучето во неговиот автомобил за да преноќи таму а ние кампувавме во шатор. Во текот на ноќта појдов до колата за да земам нешто и кога ја отворив вратата тогаш кучето ме нападна. Не направив ништо за да го испровоцирам“, изјавила Сузел. Тоа што пријателот не ми се јави за да ме праша како сум и да ми се извини, повеќе боли отколку физичките повреди, додала Сузел.

 She was camping with pals when the Staffie-pit bull savaged her