MKDNews.com

Срби од апартманот на Никола Тесла го украле „зракот на смртта“!?

Срби од апартманот на Никола Тесла го украле „зракот на смртта“!?
февруари 05
07:36 2018

Чудни работи се случувале во апартманот 34 во хотелот „Њујоркер“ во Њујорк каде на 7 јануари 1943 година почина еден од најголемите научници Никола Тесла.Пред во апартманот да влезат агентите на ФБИ биле забележани двајца мажи како изнесуваат документација и ја товарат на камиони.

Тоа биле Мирко Марковиќ агент на Коминтерната и Сава Косановиќ, внук на Тесла.

Долги години потоа, Мирко во своите мемоари наречени „Одбран пат“ напишал дека речиси сите изуми што ги зеле од апартманот со бродови ги пратиле во Русија и дека меѓу нив бил и најголемиот експеримент на Тесла наречен „Зрак на смртта“.

Станува збор за изум заснован на сноп од честички на светлост кои произведуваат енергија која може да собори 10.000 авиони на оддалеченост од 400 километри.

При тоа, не постои никаква заштита и одбрана која може да ја спречи силата на тоа оружје. Се претпоставува дека голем број од оружјата произведени од Русија по втората светска војна потекнуваат од опитите и експериментите на големиот Тесла.

Тајни записи на Никола Тесла: Земјата не е планета!

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар