MKDNews.com

Фејсбук прави систем со вештачка интелегенција што ќе детектира самоубиствени мисли

Фејсбук прави систем со вештачка интелегенција што ќе детектира самоубиствени мисли
ноември 29
07:08 2017

Нов систем со вештачка интелегенција ќе ги детектира членовите на Фејсбук кои имаат самоубиствени мисли, најавија од социјалната мрежа. Иницијативата е со цел навреме да им се помогне на овие луѓе.

Системот автоматските ќе препознава индикации за самоубиствени мисли во објавите на корисниците, како и во клиповите на „Фејсбук лајв“.

Доколку бидат утврдени таквите индиции, персоналот на Фејсбук ќе биде информиран, како и организациите специјализирани за помош на луѓето со самоубиствени мисли. Системот ќе ги анализира и пораките на членовите со нивните пријатели.

Веќе постојат алатки кои им овозможуваат на корисниците да дадат сигнал, доколку некој нивен пријател сака да стави крај на животот, но системот со вештачка интелегенција ќе овозможи тоа да се прави побрзи.

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар