MKDNews.com

Анонимуси ја нападнаа интернет страницата на шпанскиот Уставен суд

Анонимуси ја нападнаа интернет страницата на шпанскиот Уставен суд
октомври 21
13:26 2017

Меѓународната хакерска група Анонимуси ја нападна интернет страницата на шпанскиот Уставен суд.

Нападот почнал непосредно пред почетокот на вонредната седница на шпанската Влада посветена на каталонската криза.

Хакерскиот напад бил дел од кампањата наречена „Слободна Каталонија“ која Анонимуси ја објавија на социјалните мрежи, објави онлајн изданието на весникот „Вангардија“.

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар

Барај Вести