MKDNews.com

Серија од земјотреси повторно го стресат Охрид

Серија од земјотреси повторно го стресат Охрид
јули 10
07:14 2017

Нови земјотреси  се почувствувани во Охрид .

Според првичните информации првиот потрес бил со магнитуда од 3 степени според Рихтер со епицентар на 9 километри североисточно од селото Косел на длабочина од 2 километри.

 

Вториот е  со магнитуда од 3.2 степени е почиствуван  во о4:37 часот,по што во 04:39 следува земјотрес од 3.4 степени,по што следуваа серија на помали со магнитуда од 2.7 степени според рихтер…

 

Од 18ти јуни во охридскиот регион се регистрирани повеќе од 1200 земјотреси.

Барај Вести