MKDNews.com

СМК додели плакети со почесната титула “Македонски сенатор“во Австралија

СМК додели плакети со почесната титула “Македонски сенатор“во Австралија
ноември 26
17:56 2016

На традиционалната Комитска вечер во Мелбурн, одржана на 25 ноември 2016 година, претседателот на Светскиот Македоски Конгрес Тодор Петров додели плакети со почесната титула “Македонски сенатор“, како највисоко семакедонско признание за живот и дело во македонските работи, на Македонци во Мелбурн и Џилонг.15192795_1236538849753985_6108484008861840999_n
Светскиот Македонски Конгрес за македонски сенатори ги прогласи: Ѓорѓи Петровски, Ѓорѓи Мраков, Методија Саздов, Лазар Китановски посмртно, Симе Ацески, Михаило Анастасовски, Ѓуро Михаилов, Панко Стамковски посмртно, Гоце Домазетовски, Круме Саздовски, Славица Јанкуловска, Марика Стамковска, Васил Николов Тилев, Ванчо Крстевски, Спасе Марковски, Вента Пачоска, Цветко Пачоски, Весна Миочевиќ, Пецо Колевски, Стребре Пилковски, Мендо Долевски, Благоја Гарески, Стојан Јанакиевски, Илија Јошевски, Коста Минчев, Марика Ќатиповска, Стеван Ацески, Славе Ацески, Лидија Нешковски, Георге Влахов, Јанко Георгиевски посмртно, Веле Мешковски, Георге Василиу, Пецо Наумоски и Виктор Димитри.

15134587_1236540289753841_7676245991316409749_n

15135803_1236538709753999_6973782439398109240_n

15193570_1236539843087219_5474138637823600771_n

15253614_1236538969753973_8001569031981103109_n

15267613_1236538499754020_9050571459611137702_n

0 Коментари

Нема коментари!

Нема коментари во овој момент, сакате да напичите нов?

Напишете Коментар

Напишете Коментар

Напишете коментар